Gofry twarogowe
Dziś przepis na proste i super pyszne gofry twarogowe. Jeśli uwielbiasz eksperymentować w kuchni i próbować nowych smaków, a do tego lubisz gofry, to jest to przysmak idealny dla Ciebie!
Gofry z dodatkiem twarogu to świetna przekąska na śniadanie lub kolację. Robi się je naprawdę szybko i smakują obłędnie. Gofry twarogowe możemy podawać same, oprószone cukrem pudrem lub z owocami sezonowymi, czy polewą czekoladową. Kombinacja dodatków dowolna — gofry sprawdzą się w każdym połączeniu.
GOFRY TWAROGOWE PRZEPIS
Składniki / 6 szt.
- 200 g twarogu półtustego
- 80 g mąki pszennej
- 2 jajka (rozmiar L)
- 100 ml mleka
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka cukru
Przygotowanie
- Do kielicha blendera wbić jajka, dodać ser, mąkę, mleko, olej i cukier. Całość zblendować na gładką masę.
- Gofrownicę dobrze rozgrzać. Nałożyć porcję ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni. Opuścić pokrywę i smażyć przez około 7 minut.
- Gotowe gofry studzić na kratce, dzięki czemu zachowają swoją chrupkość.
- Przed podaniem posypać cukrem pudrem.