Ciasto piankowe z galaretką
Ciasto piankowe z galaretką bez pieczenia to pomysł szybki i smaczny deser, który nie wymaga zbyt wiele czasu na przygotowanie. Ciasto jest lekkie jak chmurka i orzeźwiające w smaku. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję.
Przepis na ciasto piankowe z galaretką jest banalnie prosty i wymaga jedynie 4 prostych składników, które z pewnością każdy znajdzie w swojej kuchni. Polecam wypróbować!
CIASTO PIANKOWE Z GALARETKĄ PRZEPIS
Składniki
- 12 herbatników
- 1 galaretka pomarańczowa
- 1 galaretka o smaku owoców leśnych
- 700 ml wody
Przygotowanie
- Galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody każdą i odstawić do wystudzenia.
- Dno formy o wymiarach 20×20 cm wyścielić papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki.
- Przestygniętą galaretkę o smaku owoców leśnych zmiksować na wysokich obrotach na pianę (ok. 15 minut).
- Ubitą pianę z galaretki wyłożyć na herbatniki. Całość wstawić do lodówki na 10-15 minut do lekkiego stężenia.
- Tężejącą galaretkę pomarańczową wyłożyć na pianę. Całość ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.