Zapiekanki na chlebie tostowym

Zapiekanki na chlebie tostowym

Chrupiące i szybkie w przygotowaniu zapiekanki na chlebie tostowym to idealny pomysł na smaczną przekąskę na ciepło. Wystarczy na kromki chleba tostowego nałożyć przygotowany farsz i całość wstawić do piekarnika na kilkanaście minut.

Takie pachnące kromeczki smakują naprawdę wyśmienicie. Idealnie sprawdzą się na kolację, czy imprezową przekąskę. Aromatyczny, roztopiony ser z dodatkiem szynki, ogórka, papryki i cebuli to prawdziwy raj dla podniebienia. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA ZAPIEKANKI NA CHLEBIE TOSTOWYM

Składniki

  • 120 g szynki
  • 120 g sera żółtego
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1 mała cebula czerwona
  • 8 kromek chleba tostowego
  • szczypiorek
  • ketchup

Wykonanie

  • Paprykę, ogórki i szynkę kroimy w drobną kosteczkę.
  • Ser żółty ścieramy na tarce.
  • Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy.
  • Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej układamy chleb tostowy.
  • Na każdą kromkę nakładamy porcję wymieszanych składników.
  • Blaszkę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy przez 12 minut, grzanie góra-dół.
  • Gotowe zapiekanki posypujemy szczypiorkiem i polewamy ketchupem.
Zapiekanki na chlebie tostowym przepis
Zapiekanki z chleba tostowego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

17 − 17 =