Warstwowa sałatka z pieczarkami marynowanymi
Warstwowa sałatka z pieczarkami marynowanymi to pyszna i efektowna propozycja na różnego rodzaju przyjęcia, domowe imprezy, czy rodzinne spotkania. Dzięki swojej warstwowej strukturze sałatka świetnie smakuje i pięknie prezentuje się na stole. Sałatka z pieczarkami marynowanymi bardzo prosta w przygotowaniu i z pewnością zachwyci każdego swoim smakiem! Zapraszam na przepis!
WARSTWOWA SAŁATKA Z PIECZARKAMI MARYNOWANYMI – PRZEPIS
Składniki
- 10 pieczarek marynowanych
- 3 większe ogórki konserwowe
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 czerwona cebula
Sos
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Pieczarki marynowane pokroić w plastry.
- Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
- Sałatka ułożyć warstwowo, w następującej kolejności: jajka, ogórki, tuńczyk, cebula, kukurydza, sos, pieczarki.