Tatar z łososia wędzonego z warzywami
Tatar z łososia z warzywami to smaczna, prosta, a jednocześnie elegancka przystawka, którą możemy podać w zwykły dzień, ale również na imprezę. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i co najważniejsze obłędnie smakuje.
Przepis na tatara z wędzonego łososia z warzywami jest bardzo prosty i szybki. Przygotowanie tej potrawy nie powinno zająć wam więcej niż 15 minut. W tatarze oprócz wędzonego łososia znajdziemy jeszcze takie składniki jak marynowaną paprykę, cebulę czerwoną, ogórki konserwowe i pieczarki marynowane. To wszystko, połączone w całość, tworzy bardzo ciekawą kompozycję smakową. Polecam!
TATAR Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO Z WARZYWAMI PRZEPIS
Składniki / 2 porcje
- 200 g wędzonego łososia
- 2 płaty marynowanej papryki
- 1 cebula czerwona
- 2 ogórki konserwowe
- 4 pieczarki marynowane
- 1 łyżka majonezu
- szczypta soli
- świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie
1. Łososia drobno posiekaj za pomocą ostrego noża.
2. Paprykę marynowaną, ogórki konserwowe i cebulę pokrój w bardzo drobna kosteczkę.
3. Do miski przełóż pokrojone warzywa oraz łososia. Dodaj majonez, sól i pieprz.
4. Wymieszaj dokładnie do połączenia składników.