Tatar z łososia wędzonego z warzywami

Tatar z łososia wędzonego z warzywami

Tatar z łososia z warzywami to smaczna, prosta, a jednocześnie elegancka przystawka, którą możemy podać w zwykły dzień, ale również na imprezę. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i co najważniejsze obłędnie smakuje.

Przepis na tatara z wędzonego łososia z warzywami jest bardzo prosty i szybki. Przygotowanie tej potrawy nie powinno zająć wam więcej niż 15 minut. W tatarze oprócz wędzonego łososia znajdziemy jeszcze takie składniki jak marynowaną paprykę, cebulę czerwoną, ogórki konserwowe i pieczarki marynowane. To wszystko, połączone w całość, tworzy bardzo ciekawą kompozycję smakową. Polecam!

TATAR Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO Z WARZYWAMI PRZEPIS

Składniki / 2 porcje

  • 200 g wędzonego łososia
  • 2 płaty marynowanej papryki
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 pieczarki marynowane
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli
  • świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie

1. Łososia drobno posiekaj za pomocą ostrego noża.

2. Paprykę marynowaną, ogórki konserwowe i cebulę pokrój w bardzo drobna kosteczkę.

3. Do miski przełóż pokrojone warzywa oraz łososia. Dodaj majonez, sól i pieprz.

4. Wymieszaj dokładnie do połączenia składników.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami przepis
przepis na tatara z łososia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

czternaście − 11 =