Surówka pychotka
Lekka, smaczna i szybka – taka jest właśnie surówka obiadowa pychotka. Pasuje do większości potraw zarówno do mięs, ryb, jak i potraw typowo wegetariańskich, a jej przygotowanie zajmie wam tylko kilka minut. Koniecznie musicie wypróbować!
PRZEPIS NA SURÓWKĘ OBIADOWĄ PYCHOTKA
Składniki
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- biała część pora
- puszka małej kukurydzy
- 1 ogórek świeży
Sos:
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka majonezu
- sok z połowy cytryny
- cukier, sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Kapustę pekińską poszatkować. Ogórka umyć i pokroić w cienkie plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pora pokroić w cienkie paski. Przygotowane składniki przełożyć do miski.
- W kubeczku połączyć składniki na sos: śmietanę wymieszać z majonezem, dodać sól, pieprz, trochę soku z cytryny i cukier do smaku.
- Przygotowanym sosem polać sałatkę i dobrze wymieszać.