Surówka pychotka

Lekka, smaczna i szybka – taka jest właśnie surówka obiadowa pychotka. Pasuje do większości potraw zarówno do mięs, ryb, jak i potraw typowo wegetariańskich, a jej przygotowanie zajmie wam tylko kilka minut. Koniecznie musicie wypróbować!

PRZEPIS NA SURÓWKĘ OBIADOWĄ PYCHOTKA

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • biała część pora
  • puszka małej kukurydzy
  • 1 ogórek świeży

Sos:

  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • sok z połowy cytryny
  • cukier, sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską poszatkować. Ogórka umyć i pokroić w cienkie plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pora pokroić w cienkie paski. Przygotowane składniki przełożyć do miski.

  2. W kubeczku połączyć składniki na sos: śmietanę wymieszać z majonezem, dodać sól, pieprz, trochę soku z cytryny i cukier do smaku.

  3. Przygotowanym sosem polać sałatkę i dobrze wymieszać.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

osiemnaście − 3 =