Sałatka ze szparagami i fetą

Sałatka ze szparagami i fetą

Sałatka ze szparagami i fetą to pyszna przekąska, która idealnie sprawdza się w sezonie letnim. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do grilla, na lekką kolację, czy lunch do pracy. Sałatka ze szparagami jest bardzo prosta w przygotowaniu, smaczna, kolorowa i pięknie prezentuje się na stole. Na pewno zachwyci Was swoim smakiem i prostotą wykonania.

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I FETĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g szparag zielonych
  • 50 g mixu sałat
  • 1/2 puszku kukurydzy
  • 160 g sera feta
  • 1 cebula czerwona
  • szczypiorek
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki.

  2. Szparagi ugotować w wodzie ze szczyptą soli, cukru oraz soku z cytryny. Czas gotowania 5 minut.

  3. Cebulę obrać i pokroić w półkrążki.

  4. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki.

  5. Ser feta pokroić w kosteczkę.

  6. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

  7. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

  8. Na duży półmisek lub dwa mniejsze wyłożyć mix sałat, jajka, pomidorki koktajlowe, ser feta, cebulę, szparagi. Całość posypać kukurydzą oraz polać sosem. Udekorować szczypiorkiem.
Sałatka ze szparagami i fetą przepis
Przepis na sałatkę ze szparagami i fetą
Lekka sałatka ze szparagami i fetą

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 12

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

osiem − siedem =