Sałatka Wiosenna

Sałatka wiosenna to bardzo prosta i szybka przekąska pełna wiosennych nowalijek. Pięknie pachnąca i kolorowa rzodkiewka, świeży szczypiorek, por świetnie komponują się z jajkiem i serem żółtym. Wszystkie składniki połączone są ze sobą za pomocą jogurtu naturalnego i odrobiny majonezu.
Ta kolorowa i pachnąca sałatka wiosenna idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolację czy jako posiłek do pracy. Możemy ją również zaserwować na różnego rodzaju spotkaniach rodzinnych i nie tylko. Sałatka jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia. Zapraszam na przepis.
SAŁATKA WIOSENNA – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 200 g żółtego sera
- duży pęczek rzodkiewek
- 1 mały por
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę delikatnie odciskamy z nadmiaru wody.
- Pora kroimy w półkrążki, szczypiorek drobno siekamy.
- Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przygotowany sos, sól oraz pieprz, mieszamy.

