Roladki z tortilli inaczej
Roladki z tortilli to super prosta i bardzo popularna przekąska, idealna na każdą imprezę. Tradycyjne roladki z tortilli z szynką i serem pojawiają się na takich przyjęciach najczęściej. Co Wy na to, by przygotować je nieco w inny sposób?
Moje roladki z tortilli inaczej, nie tylko świetnie smakują, ale także piękne prezentują się na stole. Każdy się nimi zachwyca i błyskawicznie znikają z talerza. Są fajną alternatywą dla tradycyjnych roladek, które z pewnością mieliście okazję jeść. Jeśli macie ochotę na coś nowego, zapraszam na moje roladki z tortilli inaczej!
ROLADKI Z TORTILLI INACZEJ – PRZEPIS
Składniki
- 1 tortilla
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 ogórki konserwowe
- 2 jajka
- 1 mała cebula czerwona
- 150 g serka śmietankowego typu Almette
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. Żółtka odłożyć a białka zetrzeć na tarce.
- Tuńczyka odsączyć z zalewy.
- Ogórki oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
- Do miski przełożyć 2/3 serka śmietankowego, dodać cebulę, ogórki, żółtka, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość dokładnie wymieszać, do uzyskania jednolitej pasty.
- Na tortillę wyłożyć przygotowaną masę i zwinąć ciasno w roladę. Owinąć folią aluminiową i odstawić do lodówki na 30 minut.
- Po upływie czasu wyjąć tortillę z folii, posmarować pozostałym serkiem obtoczyć w startych na tarce białkach. Tortillę pokroić na roladki.