Roladki z chleba tostowego

Roladki z chleba tostowego

Co można zrobić z chleba tostowego? Mnóstwo ciekawych przekąsek, które doskonale sprawdzą się na imprezach czy spotkaniach z przyjaciółmi. Dzisiaj mam dla was propozycję na proste, szybkie, mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz roladki z chleba tostowego z szynką oraz serem!

Roladki z chleba tostowego doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Chrupiące, a zarazem delikatne w środku z pewnością posmakują każdemu, kto ich spróbuje. Zapraszam na przepis, w którym dowiecie się jak zrobić smaczne roladki z chleba tostowego na imprezę.

ROLADKI Z CHLEBA TOSTOWEGO PRZEPIS

Składniki

  • 10 kromek chleba tostowego
  • 10 plastrów sera żółtego
  • 10 plastrów ulubionej szynki
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • papryka słodka w proszku
  • ketchup
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

1. Z kromek chleba odkrajamy skórki, a następnie rozwałkowujemy jak najcieniej.

2. Rozwałkowane kromeczki smarujemy ketchupem i układamy na nich po plastrze wędliny oraz sera. Zawijamy ciasno w rulonik.

3. Jajka wbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.

4. Roladki moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej.

5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Roladki z chleba tostowego, szynki i sera

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 + trzynaście =