Roladki z chleba tostowego
Co można zrobić z chleba tostowego? Mnóstwo ciekawych przekąsek, które doskonale sprawdzą się na imprezach czy spotkaniach z przyjaciółmi. Dzisiaj mam dla was propozycję na proste, szybkie, mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz roladki z chleba tostowego z szynką oraz serem!
Roladki z chleba tostowego doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Chrupiące, a zarazem delikatne w środku z pewnością posmakują każdemu, kto ich spróbuje. Zapraszam na przepis, w którym dowiecie się jak zrobić smaczne roladki z chleba tostowego na imprezę.
ROLADKI Z CHLEBA TOSTOWEGO PRZEPIS
Składniki
- 10 kromek chleba tostowego
- 10 plastrów sera żółtego
- 10 plastrów ulubionej szynki
- 3 jajka
- bułka tarta
- papryka słodka w proszku
- ketchup
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
1. Z kromek chleba odkrajamy skórki, a następnie rozwałkowujemy jak najcieniej.
2. Rozwałkowane kromeczki smarujemy ketchupem i układamy na nich po plastrze wędliny oraz sera. Zawijamy ciasno w rulonik.
3. Jajka wbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.
4. Roladki moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.