Pieczarki faszerowane z piekarnika

Pieczarki faszerowane z piekarnika

Pieczarki faszerowane z piekarnika to ciekawa propozycja na smaczną przekąskę, która zachwyci każdego miłośnika apetycznych i pomysłowych smakołyków. Tak przygotowane pieczarki fajnie prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Na imprezową przekąskę sprawdzą się idealnie.

Przepis na faszerowane pieczarki jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Jedynie co, to warto przygotować te smakołyki z większych grzybów – łatwiej będzie nałożyć do nich farsz. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i jak zwykle zachęcam do zrobienia!

PIECZARKI FASZEROWANE Z PIEKARNIKA PRZEPIS

Składniki

  • 10 większych pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 50 g sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie

1. Z pieczarek wydrążyć nóżki i drobno je posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobna kosteczkę.

2. Patelnię rozgrzać, dodać łyżkę masła i wrzucić posiekane kawałki pieczarek wraz z cebulą. Całość doprawić solą oraz pieprzem i smażyć do miękkości.

3. Następnie zawartość patelni przełożyć do miski, dodać jajko oraz starty na tarce ser żółty. Wymieszać.

4. Farszem napełnić kapelusze pieczarek i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.

5. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec przez około 30 minut.

6. Pieczarki faszerowane podawać z ulubionymi sosami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.

faszerowane pieczarki
pieczarki z piekarnika

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

17 − 9 =