Pasta kanapkowa z tuńczyka i selera
Pasty kanapkowe to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są proste, smaczne i pozwalają przemycić do diety wartościowe składniki. Dziś mam dla Was przepis na pastę z tuńczyka i selera, który odmieni nieco Wasze rutynowe kanapeczki na śniadanie, bądź kolację. Pasta z tuńczyka i selera rewelacyjnie smakuje i jest ekspresowa w przygotowaniu. Z pewnością posmakuje domownikom.
PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA I SELERA PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
- 3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój w kosteczkę. Przełóż do miseczki.
2. Tuńczyka odsącz z zalewy i dodaj do jajek. Całość rozdrobnij widelcem.
3. Selera pokrój na małe kawałeczki, wrzuć do pozostałych składników i dodaj majonez oraz dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
4. Gotową pastę podawaj na świeżym pieczywie.