Pasta kanapkowa z buraka
Nasza ulubiona pasta z buraka, idealna na kanapki i nie tylko. Do jej przygotowania potrzeba tylko kilku prostych składników. Pasta jest niesamowicie smaczna, łatwa do zrobienia a co najważniejsze zdrowa.
Taka pasta kanapkowa z buraka to idealny pomysł na wprowadzenie tego zdrowego warzywa do swojej diety. Idealnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa! Sprawdźcie sami, zapraszam na przepis!
PASTA KANAPKOWA Z BURAKA
Składniki
- 4 jajka
- 2 ugotowane buraki
- 1 duża cebula czerwona
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- szczypta chilli
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę.
- Ugotowane i obrane buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
- Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt, majonez, sól, pieprz oraz szczyptę chilli. Całość mieszamy do połączenia składników.