Pasta kanapkowa z buraka

Pasta kanapkowa z buraka

Nasza ulubiona pasta z buraka, idealna na kanapki i nie tylko. Do jej przygotowania potrzeba tylko kilku prostych składników. Pasta jest niesamowicie smaczna, łatwa do zrobienia a co najważniejsze zdrowa. 

Taka pasta kanapkowa z buraka to idealny pomysł na wprowadzenie tego zdrowego warzywa do swojej diety. Idealnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa! Sprawdźcie sami, zapraszam na przepis!

PASTA KANAPKOWA Z BURAKA

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 ugotowane buraki
  • 1 duża cebula czerwona
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę. 
  • Ugotowane i obrane buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę. 
  • Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt, majonez, sól, pieprz oraz szczyptę chilli. Całość mieszamy do połączenia składników. 
Pasta kanapkowa z buraka
Pasta kanapkowa z buraka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 + szesnaście =