Pasta kanapkowa z awokado
Pasta z awokado to pyszne i zdrowe smarowidło na kanapki. Jej przygotowanie nie wymaga dużo czasu i jest świetnym urozmaiceniem dla zwykłych kromek z szynką.
Moja pasta kanapkowa oprócz głównego składnika jakim jest awokado zawiera także takie składniki jak; tuńczyk, jajka i cebulka. Składniki idealnie do siebie pasują i razem smakują wyśmienicie. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie takie smarowidła, to pasta z awokado z pewnością przypadnie Wam do gustu.
PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO – PRZEPIS
Składniki
- 1 dojrzałe awokado
- 1 puszka tuńczyka
- 3 jajka
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
2. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, tuńczyka odsączyć z zalewy.
3. Awokado obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem.
4. Pokrojone jajka, cebulę i tuńczyka przełożyć do miseczki z awokado i całość ponownie rozdrobnić widelcem, by składniki się połączyły.
5. Następnie dodać jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
6. Podawać ze świeżym pieczywem.