Pasta kanapkowa z awokado

Pasta kanapkowa z awokado

Pasta z awokado to pyszne i zdrowe smarowidło na kanapki. Jej przygotowanie nie wymaga dużo czasu i jest świetnym urozmaiceniem dla zwykłych kromek z szynką.

Moja pasta kanapkowa oprócz głównego składnika jakim jest awokado zawiera także takie składniki jak; tuńczyk, jajka i cebulka. Składniki idealnie do siebie pasują i razem smakują wyśmienicie. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie takie smarowidła, to pasta z awokado z pewnością przypadnie Wam do gustu.

PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO – PRZEPIS

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 puszka tuńczyka
  • 3 jajka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

2. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, tuńczyka odsączyć z zalewy.

3. Awokado obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem.

4. Pokrojone jajka, cebulę i tuńczyka przełożyć do miseczki z awokado i całość ponownie rozdrobnić widelcem, by składniki się połączyły.

5. Następnie dodać jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

6. Podawać ze świeżym pieczywem.

Pasta z awokado i tuńczykiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 2 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × dwa =