Pasta jajeczna z porem
Dziś mam dla Was moją kolejną propozycję na pastę kanapkową – z jajkiem, porem i żółtym serem. Jak zawsze prosto i smacznie.
Przepis na pastę jajeczną z porem jest bardzo łatwy i szybki. Doskonale smakuje podana na świeżym pieczywie i będzie świetną alternatywą dla zwykłych kanapek z wędliną. Pasta jajeczna z porem jest wyrazista w smaku i sycąca. Polecam przygotować wszystkim tym, którzy lubią eksperymentować w kuchni.
PASTA JAJECZNA Z POREM – PRZEPIS
Składniki
- 1 mały por
- 200 g żółtego sera
- 4 jajka
- 3 czubate łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce.
2. Pora myjemy i kroimy w półplasterki.
3. Ser żółty również ścieramy na tarce.
4. Składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez, musztardę, sól oraz pieprz.
5. Mieszamy do połączenia.