Pasta jajeczna z porem

pasta jajeczna z porem

Dziś mam dla Was moją kolejną propozycję na pastę kanapkową – z jajkiem, porem i żółtym serem. Jak zawsze prosto i smacznie.

Przepis na pastę jajeczną z porem jest bardzo łatwy i szybki. Doskonale smakuje podana na świeżym pieczywie i będzie świetną alternatywą dla zwykłych kanapek z wędliną. Pasta jajeczna z porem jest wyrazista w smaku i sycąca. Polecam przygotować wszystkim tym, którzy lubią eksperymentować w kuchni.

PASTA JAJECZNA Z POREM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 mały por
  • 200 g żółtego sera
  • 4 jajka
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce.

2. Pora myjemy i kroimy w półplasterki.

3. Ser żółty również ścieramy na tarce.

4. Składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez, musztardę, sól oraz pieprz.

5. Mieszamy do połączenia.

pasta kanapkowa z porem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

trzy + piętnaście =