Pasta jajeczna
Prosta, szybka i smaczna pasta jajeczna z dodatkiem sera żółtego i jogurtu naturalnego.
Pasty kanapkowe to idealny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Robi się je szybko i smakują o wiele lepiej niż zwykła kanapka z masłem i szynką. Dzisiaj mam dla was szybki przepis na pastę jajeczną. Idealna na śniadanie lub kolacje!
Składniki
- 3 jajka
- 50g sera żółtego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Ugotowane na twardo jajka wraz z serem żółym zetrzeć na tarce. Składniki przełożyć do miseczki dodać 3 łyżki jogurtu naturalnego, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko i posypać szczypiorkiem.
Pasta jajeczna najlepiej smakuje na świeżym, chrupiącym pieczywie w akompaniamencie pomidorków.