Makaron z twarogiem i boczkiem
Makaron z twarogiem i boczkiem to błyskawiczne danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację. Danie jest proste, szybkie do zrobienia i naprawdę świetnie smakuje. Do tego jest sycące i pożywne.
Przepis na makaron z twarogiem i boczkiem jest bardzo prosty i nie wymaga skomplikowanych składników. Przygotowanie tego dania nie powinno zająć Ci więcej niż 30 minut! Z podanych składników otrzymasz 2 porcje dania, natomiast jeśli potrzebujesz większą ilość, zwiększ odpowiednio proporcje.
MAKARON Z TWAROGIEM I BOCZKIEM PRZEPIS
Składniki / 2 porcje
- 250 g twarogu
- 150 g makaronu rurki
- 150 g boczku w kosteczkach
- 1 większa cebula
- łyżeczka masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
2. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Następnie dodać do niej boczek i całość smażyć kilka minut do momentu, aż boczek zrobi się chrupiący.
3. Ugotowany makaron wyłożyć na talerz. Na makaron nałożyć porcję podsmażonego boczku z cebulką.
4. Ser biały rozdrobnić widelcem i wyłożyć na makaron. Całość doprawić solą oraz pieprzem do smaku.