Łódeczki imprezowe

Łódeczki imprezowe

Imprezowe łódeczki z ciasta francuskiego to świetna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Do ich wykonania potrzeba tak nie wiele a smak jest naprawdę obłędny!

Takie przekąski z ciasta francuskiego z pieczarkami idealnie sprawdzą się na domowe imprezy, rodzinne spotkania, Święta czy Sylwestra. Robi się je naprawdę błyskawicznie, ale jeszcze szybciej znikają z talerza. Koniecznie wypróbujcie przepis!

IMPREZOWE ŁÓDECZKI Z CIATA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g żółtego sera
  • 400 g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek ketchupu

Wykonanie

  • Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Przełożyć na patelnię z odrobiną masła i podsmażyć na złoty kolor. 
  • Pieczarki pokroić w kosteczkę, dodać do cebuli i dusić przez kilka minut, do momentu aż zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem do smaku. 
  • Ciasto francuskie rozłożyć na desce, podzielić na prostokąty. Każdy z nich posmarować ketchupem a następnie wyłożyć porcję pieczarek z cebulką. 
  • Dwa najbliższe brzegi ciasta zlepiamy ze sobą tworząc łódeczkę. Wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i posypujemy startym na tarce serem żółtym. Pieczemy przez 15 minut w 220 stopniach. 
Łódeczki imprezowe
Łódeczki imprezowe

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

cztery − trzy =