Kokosowy porzeczkowiec bez pieczenia

Kokosowy porzeczkowiec bez pieczenia

Kokosowy porzeczkowiec bez pieczenia, czyli idealne ciasto dla zabieganych łasuchów i wielbicieli słodkości. To proste i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, któremu ciężko się oprzeć! Słodycz ciasta przełamana jest dżemem z czarnej porzeczki oraz dżemem truskawkowym. Dzięki temu jest delikatne i pyszne! Jeśli lubicie szybkie i smaczne ciasta bez pieczenia, kokosowy porzeczkowiec na herbatnikach będzie idealnym wyborem!

KOKOSOWY PORZECZKOWIEC BEZ PIECZENIA – PRZEPIS

Składniki

  • ok. 60 herbatników maślanych
  • 1 słoiczek dżemu truskawkowego
  • 1 słoiczek dżemu porzeczkowego
  • 830 ml śmietanki kremówki 30% (500 ml + 330 ml)
  • 500 g serka mascarpone
  • 6 łyżek cukru pudru
  • wiórki kokosowe

Wykonanie

  1. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę.

  2. Blaszkę o wymiarach 20×30 cm wyłożyć folią spożywczą. Na spód ułożyć warstwę herbatników i posmarować je dżemem truskawkowym.

  3. Na dżem wyłożyć 1/3 masy śmietankowej, a na niej ułożyć kolejną warstwę herbatników.

  4. Na herbatnikach rozprowadzić dżem porzeczkowy, a na nim kolejną porcję masy śmietankowej.

  5. Następnie ułożyć warstwę herbatników, a na nich warstwę dżemu truskawkowego.

  6. Na dżem wyłożyć pozostałą masę, a jej wierzch posypać wiórkami kokosowymi.

  7. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc.
Kokosowy porzeczkowiec bez pieczenia
Kokosowy porzeczkowiec bez pieczenia przepis
Kokosowy porzeczkowiec bez pieczenia
Kokosowy porzeczkowiec bez pieczenia

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 25

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 × 3 =