Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką
Jeśli lubisz faszerowane jajka to te z farszem na bazie szynki i rzodkiewki z pewnością Ci posmakują!
Podstawą każdej imprezy rodzinnej czy świąt są faszerowane jajka. Jest to prosta i pyszna przekąska po którą każdy sięga z przyjemnością. Dziś mam dla was szybki przepis na jajka faszerowane szynką i rzodkiewką. Połączenie tych składników, tworzy danie wprost idealne.
Składniki
- 3 jajka
- 50g szynki
- 2 rzodkiewki
- ok. łyżka majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
- Żółtka, rzodkiewkę oraz szynkę ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Tak przygotowany farsz nakładamy do połówek jajek w miejsce wgłębienia po usuniętych żółtkach.
U mnie dziś też jajka faszerowane. Fajny pomysł na niecodzienne śniadanie 🙂