Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Jeśli lubisz faszerowane jajka to te z farszem na bazie szynki i rzodkiewki z pewnością Ci posmakują!

Podstawą każdej imprezy rodzinnej czy świąt są faszerowane jajka. Jest to prosta i pyszna przekąska po którą każdy sięga z przyjemnością. Dziś mam dla was szybki przepis na jajka faszerowane szynką i rzodkiewką. Połączenie tych składników, tworzy danie wprost idealne.

Składniki

  • 3 jajka
  • 50g szynki
  • 2 rzodkiewki
  • ok. łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.

  2. Żółtka, rzodkiewkę oraz szynkę ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

  3. Tak przygotowany farsz nakładamy do połówek jajek w miejsce wgłębienia po usuniętych żółtkach.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 1

“Komentarz do Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

16 − dziesięć =