Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane to świetna przekąska na każdą okazję. Sprawdzają się na przyjęciach, świętach jak i w codziennym jadłospisie. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i chętnie zjadane. Dzisiaj mam dla was przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Polecam wypróbować, bo są na prawdę przepyszne!
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami
Składniki
- 3 jajka
- 150g pieczarek
- mała cebulka
- 1 łyżka majonezu
- szczypiorek
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przełożyć do małej miseczki i rozgnieść widelcem.
- Pieczarki umyć i pokroić w drobną kosteczkę wraz z cebulą. Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę, następnie dodać odrobinę masła, pieczarki i smażyć aż odparuje woda. Doprawić do smaku.
- Wystudzone pieczarki przełożyć do miseczki i połączyć z żółtkami, majonezem oraz szczypiorkiem.
- Wszystkie składniki wymieszać dokładnie widelcem, a następnie napełnić przygotowanym farszem wydrążone połówki jajek.
Polecamy sprawdzić również nasze wcześniejsze przepisy na jajka faszerowane szynką i rzodkiewką, a także jajka faszerowane pastą z tuńczyka.