Imprezowe ślimaczki z łososiem
Imprezowe ślimaczki z łososiem to świetna przekąska, która powinna znaleźć się na każdym stole. Są bardzo smaczne, a do ich przygotowania potrzebujemy tylko 3 składników, ciasta francuskiego, wędzonego łososia oraz kremowego serka. Całe roladki jesteśmy w stanie przygotować w kilka minut, plus czas pieczenia, który również nie jest długi.
Roladki z łososiem idealnie sprawdzą się na każdą nadarzającą się okazję. Świetnie smakują w wersji na ciepło i zimno. Możecie je zaserwować solo lub z dodatkiem sosu czosnkowego.
PRZEPIS NA IMPREZOWE ŚLIMACZKI Z ŁOSOSIEM
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego
- 1 serek kremowy
- 100 g wędzonego łososia
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy kremowym serkiem.
- Następnie równolegle do dłuższego boku układamy wędzonego łososia.
- Całość zwijamy w roladę, układając ją tak, by łączenie ciasta znajdowało się u dołu.
- Kolejno roladę dzielimy na mniejsze kawałki o grubości około 2 cm, układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut.