Imprezowe ślimaczki z łososiem

Imprezowe ślimaczki z łososiem

Imprezowe ślimaczki z łososiem to świetna przekąska, która powinna znaleźć się na każdym stole. Są bardzo smaczne, a do ich przygotowania potrzebujemy tylko 3 składników, ciasta francuskiego, wędzonego łososia oraz kremowego serka. Całe roladki jesteśmy w stanie przygotować w kilka minut, plus czas pieczenia, który również nie jest długi.

Roladki z łososiem idealnie sprawdzą się na każdą nadarzającą się okazję. Świetnie smakują w wersji na ciepło i zimno. Możecie je zaserwować solo lub z dodatkiem sosu czosnkowego.

PRZEPIS NA IMPREZOWE ŚLIMACZKI Z ŁOSOSIEM

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 serek kremowy 
  • 100 g wędzonego łososia

Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy kremowym serkiem. 
  • Następnie równolegle do dłuższego boku układamy wędzonego łososia. 
  • Całość zwijamy w roladę, układając ją tak, by łączenie ciasta znajdowało się u dołu. 
  • Kolejno roladę dzielimy na mniejsze kawałki o grubości około 2 cm, układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
  • Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut. 
ślimaczki z łososiem
ślimaczki z łososiem z ciasta francuskiego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − 19 =