Grzanki ze szpinakiem i mozzarellą
Grzanki ze szpinakiem i mozzarellą to prosta i smaczna przekąska, która idealnie nada się na imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Grzanki pięknie pachną i smakują doskonale! Nawet jeśli nie przepadasz za szpinakiem, to w tej wersji jest naprawdę dobry.
Składniki
- 1 bagietka
- ok. 100 g mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- ser mozzarella
- kilka pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz
Wykonanie
1. Mrożony szpinak rozmrozić na patelni pod przykryciem. Po rozmrożeniu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawić solą i pieprzem.
2. Bagietkę pokroić na kromeczki, opcjonalnie można posmarować cienką warstwą masła.
3. Na każdą kromeczkę nałożyć szpinak, a wierzch posypać startym serem mozzarella.
4. Tak przygotowane kanapeczki, włożyć do nagrzanego do 160 st. piekarnika i piec do momentu rozpuszczenia się sera.
5. Po wyjęciu grzanek z piekarnika położyć plasterek pomidorka na każdym kawałku.