Ciasto krówkowe na herbatnikach

Ciasto krówkowe na herbatnikach

Szukacie przepisu na deser, który jest jednocześnie szybki w przygotowaniu i rozpływa się w ustach? To ciasto krówkowe na herbatnikach będzie strzałem w dziesiątkę. Szybkie, smaczne, bez pieczenia, a do tego proste do zrobienia. Warstwy herbatników przeplatają przełożone masą krówkową i lekką, puszystą masą śmietanową. Wystarczy kilka chwil, przygotować to pyszne ciasto bez pieczenia.

Ciasto krówkowe na herbatnikach sprawdzi się zarówno na rodzinnych spotkaniach, świętach, jak i innych okazjach. Jeżeli lubicie słodkości, które nie wymagają godzin spędzonych w kuchni, ciasto krówkowe na herbatnikach będzie idealnym wyborem. Prostota i smak, które zawsze robią wrażenie!

PRZEPIS NA CIASTO KRÓWKOWE NA HERBATNIKACH

Składniki

  • 1 puszka masy krówkowej
  • 32 herbatniki maślane
  • 16 krakersów
  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 śmietan-fixy
  • szklanka orzechów włoskich

Wykonanie

  1. Schłodzoną śmietankę kremówkę przełożyć do misy miksera. Dodać serek mascarpone oraz wymieszamy z cukrem pudrem śmietan-fix. Całość razem ubić przez kilka minut, do uzyskania puszystej masy.
  2. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć folią spożywczą a spodzie ułożyć warstwę herbatników.
  3. Na herbatniki wyłożyć połowę masy krówkowej i przykryć drugą warstwą herbatników.
  4. Na herbatniki wyłożyć przygotowaną masę śmietankową, a na niej krakersy.
  5. Na krakersy wyłożyć pozostałą masę krówkową, a wierzch ciasta udekorować orzechami.
  6. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc.
Ciasto krówkowe na herbatnikach przepis
Ciasto krówkowe na herbatnikach bez pieczenia
Ciasto na herbatnikach

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 459

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

szesnaście + 20 =