Ciasto francuskie ze szpinakiem

Ciasto francuskie ze szpinakiem

Ciasto francuskie to produkt, który warto mieć w swojej lodowce. Można z niego przygotować wiele ciekawych dań i przekąsek. Najbardziej popularne w ostatnim czasie stały się przekąski z ciasta francuskiego, które pojawiają się na wielu domowych imprezach. Nic dziwnego, są one bardzo smaczne i co najważniejsze szybkie w przygotowaniu.

Ciasto francuskie ze szpinakiem to jedna z tych przekąsek, którą można przygotować w mgnieniu oka. Idealnie sprawdzi się na kolację, czy domową imprezę.

Jak przygotować ciasto francuskie ze szpinakiem? Zapraszam na przepis.

PRZEPIS NA CIASTO FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • chilli
  • jajko

Wykonanie

  • Na patelni roztapiamy masło, następnie dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Kolejno wsypujemy szpinak, podlewamy odrobiną wody i dusimy do momentu, aż szpinak się rozmrozi, a woda odparuje.
  • Szpinak doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą chilli.
  • Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
  • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, a następnie kroimy na równe prostokąty.
  • Na każdy kawałek nakładamy po łyżce szpinaku. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi. Każdy kawałek nacinamy w czterech miejscach. Gotową przekąskę wykładamy na blaszkę.
  • Następnie wszystkie paszteciki smakujemy roztrzepanym jajkiem.
  • Blaszkę z pasztecikami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 20 minut.
Ciasto francuskie ze szpinakiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

16 − szesnaście =