Całuski w 10 minut
Bo całuski można nie tylko dawać, można także się nimi zajadać!
Kruche ciasteczka całuski z nadzieniem jabłkowym to idealny pomysł na smaczna i szybką przekąskę na słodko. Ciasteczka są nie tylko bardzo łatwe w przygotowaniu ale także bardzo smaczne. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 jabłka
- 1 łyżka cukru pudru
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego okręgi przy użyciu szklanki.
- Jabłka umyć i obrać, a następnie pokroić w ósemki.
- Kawałki jabłek ułożyć na kółkach z ciasta. Kółka złożyć na pół lekko dociskając ciasto do jabłka.
- Tak przygotowane ciasteczka wsadzić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i piec przez 10 minut.
- Gotowe ciasteczka posypać cukrem pudrem.