Bułeczki zapiekane z jajkiem

Bułeczki zapiekane z jajkiem to idealny pomysł na smaczną przekąskę na ciepło. Idealnie sprawdzą się na kolację, a nawet obiad, ponieważ są bardzo sycące. Takie bułeczki faszerowane jajkiem możemy również zaserwować na różnego rodzaju domówkach, czy spotkaniach rodzinnych.

Sam przepis na bułeczki zapiekane z jajkiem jest bardzo prosty, a do ich przygotowania potrzeba tylko kilku prostych składników. Najlepiej smakują z dodatkiem świeżego szczypiorku i ketchupu.

A Wy lubicie takie ciepłe przekąski? Jeśli tak, zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA BUŁECZKI ZAPIEKANE Z JAJKIEM

Składniki

  • 120 g szynki z kurczaka
  • 120 g żółtego sera
  • 3 bułki pszenne
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 jajka
  • 1/4 pora
  • 1/3 papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku
  • ketchup

Wykonanie

  • Bułki przekrawamy na połówki, następnie z każdej z nich wydrążamy środek. 
  • Szynkę, paprykę oraz ogórki kroimy w kosteczkę, pora w półkrążki. 
  • Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Jajka umieszczamy w misce, dodajemy do nich pokrojone składniki. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. 
  • Każdą bułkę wypełniamy przygotowanym farszem a następnie posypujemy startym na tarce serem żółtym. 
  • Bułeczki wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 20 minut.
  • Gotowe bułeczki dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy ketchupem. 

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 × pięć =