Bagietki caprese

Bagietki caprese – pyszne i proste kanapeczki o bardzo efektownym wyglądzie. Idealne do przygotowania gdy wpadną niezapowiedziani goście, lub gdy mamy ochotę na coś szybkiego ale nieskomplikowanego.

Składniki

  • 1 bagietka
  • 2 pomidory
  • ser mozzarella
  • garść świeżej bazylii
  • ocet balsamiczny

Przygotowanie

  1. Pomidory myjemy i kroimy w plastry.

  2. Bagietkę kroimy w poprzek w równe kromeczki.

  3. Na każdą kromeczkę nakładamy kawałek mozzarelli, plasterek pomidora i liski bazylii. Polewamy sosem balsamicznym.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

osiemnaście + trzy =