Surówka z pora i gruszki
Surówka z pora i gruszki to propozycja obok której nie można przejść obojętnie. Ostry w smaku por plus słodka dojrzała gruszka to po prostu połączenie idealne. Surówka z pora i gruszki będzie nie tylko smacznym uzupełnieniem dania, ale także prawdziwą bombą witaminową! Czego chcieć więcej?
PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z PORA I GRUSZKI
Składniki
- biała część pora
- 2 średniej wielkości gruszki
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
Pora i gruszki umyć. Pora pokroić w cienkie półplasterki, gruszki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Całość skropić sokiem z cytryny, dodać cukier, majonez, jogurt, doprawić solą oraz pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Tak przygotowana surówka idealnie pasuje do wszystkiego – każdego rodzaju mięsa czy ryby.