Sałatka z szynką, serem i marynowaną cebulką

Sałatka z szynką, żółtym serem i marynowaną cebulką to super propozycja na szybki i sycący posiłek, który sprawdzi się zarówno na rodzinne przyjęcie, jak i codzienną kolację. Połączenie delikatnej szynki, sera żółtego i gotowanych jajek tworzy fajną bazę, którą podkreśla chrupiący por i słodka kukurydza. Całość dopełnia marynowana cebulka, nadająca sałatce wyjątkowego smaku i lekkości.
To idealna sałatka na każdą okazję, można ją przygotować w kilka minut z prostych produktów. Dzięki kolorowym składnikom prezentuje się bardzo apetycznie, a jej uniwersalny i ciekawy smak z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z SZYNKĄ, SEREM I MARYNOWANĄ CEBULKĄ
Składniki
- 250 g szynki
- 200 g żółtego sera
- 5 jajek
- 15 cm pora
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 słoiczek cebulki marynowanej
Sos
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę.
- Ser żółty oraz szynkę pokroić w kosteczkę.
- Pora umyć i pokroić w półkrążki.
- Cebulkę marynowaną oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Składniki na sos ze sobą wymieszać.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać.


