Sałatka wielosmakowa
Sałatka wielosmakowa to ciekawa propozycja na obiad lub kolację. Składa się z większej ilości składników, dlatego dużo dzieje się na talerzu. Smaki komponują się ze sobą idealnie i całość smakuje wyśmienicie. Sam przepis na sałatkę jest prosty i szybki. Przygotowanie tego dania nie powinno zająć więcej niż 30 minut! Jeśli szukacie nowych smaków, lub macie ochotę spróbować czegoś nowego, to serdecznie polecam wypróbować ten przepis.
SAŁATKA WIELOSMAKOWA PRZEPIS
Składniki
- 2 garście świeżego szpinaku
- 150 g makaronu ryżowego
- 4 jajka
- 250 g paluszków krabowych surimi
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek świeży
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 cebula czerwona
- 6 rzodkiewek
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić i pozostawić do przestygnięcia.
2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
3. Paprykę, ogórka, cebulę i paluszki krabowe pokroić w kostkę.
4. Rzodkiewkę pokroić w plasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy.
5. Liście szpinaku pokroić na mniejsze kawałki.
6. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
7. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.