Sałatka na każdą okazję
Najlepsza sałatka na każdą okazję – przepyszna w smaku i błyskawiczna w przygotowaniu! Sprawdzi się na śniadanie, obiad, kolację albo gdy goście w drodze.
Nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych, szybko się ją robi i zawsze wszystkim smakuje. Składa się z kilku prostych składników, które każdy ma pod ręką, lub może nabyć w dowolnym markecie. Zapraszam do wypróbowania przepisu na sałatkę na każdą okazję, która z pewnością posmakuje całej rodzinie.
SAŁATKA NA KAŻDĄ OKACJĘ – PRZEPIS
Składniki
- 250 g wędzonego filetu kurczaka lub indyka
- 200 g sera żółtego
- 3 jajka
- pół puszki kukurydzy
- 4 ogórki kiszone
- 1 cebulka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę.
2. Wędzony filet drobiowy, ser żółty i ogórki kiszone pokroić w paseczki.
3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
4. Kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno posiekać.
5. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i musztardą. Doprawić solą oraz pieprzem.
6. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać sos i całość wymieszać.