Roladki z szynki

Roladki z szynki

Roladki z szynki to świetna przekąska na imprezy. Robi się je błyskawicznie, a wyglądają i smakują genialnie. Nadzienie składa się z ugotowanych jajek, żółtego sera i ogórków kiszonych. To połączenie składników idealnie do siebie pasuje i otulone dobrej jakości szynką z pewnością oczaruje niejedno podniebienie. Polecam wypróbować ten przepis na roladki z szynki i gwarantuję, że ekspresowo znikną ze stołu.

ROLADKI Z SZYNKI PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 10 plastrów szynki
  • 50 g sera żółtego
  • 2 ogórki kiszone
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Ser żółty również zetrzeć na tarce, ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę.

3. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.

4. Na plasterki szynki wykładać pastę jajeczną i zwijać w ruloniki.

Roladki z szynki przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

15 − jeden =