Roladki z szynki
Roladki z szynki to świetna przekąska na imprezy. Robi się je błyskawicznie, a wyglądają i smakują genialnie. Nadzienie składa się z ugotowanych jajek, żółtego sera i ogórków kiszonych. To połączenie składników idealnie do siebie pasuje i otulone dobrej jakości szynką z pewnością oczaruje niejedno podniebienie. Polecam wypróbować ten przepis na roladki z szynki i gwarantuję, że ekspresowo znikną ze stołu.
ROLADKI Z SZYNKI PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 10 plastrów szynki
- 50 g sera żółtego
- 2 ogórki kiszone
- 1-2 łyżki majonezu
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Ser żółty również zetrzeć na tarce, ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę.
3. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
4. Na plasterki szynki wykładać pastę jajeczną i zwijać w ruloniki.