Roladki z pieczarkami i ogórkiem
Roladki z tortilli z pieczarkami marynowanymi i ogórkiem to świetna przekąska na każdą imprezę!
Te szybkie roladki z tortilli to przekąska, którą uwielbia praktycznie każdy. Są nie tylko pyszne, ale i szybkie w przygotowaniu. Do ich zrobienia potrzeba kilku prostych składników. Idealnie sprawdzą się na domowe imprezy, jako przekąska do pracy czy na kolację. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
PRZEPIS NA ROLADKI Z PIECZARKAMI MARYNOWANYMI I OGÓRKIEM
Składniki
- 1 placek tortilli
- 6-7 pieczarek marynowanych
- 150 g serka kremowego typu Almette
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Ogórki konserwowe oraz pieczarki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę.
- Do pokrojonych warzyw dodać serek, majonez, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać do uzyskania kremowej pasty.
- Gotową pastę wyłożyć na tortillę i zwinąć w rulonik. Owinąć folią aluminiową i odstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem pokroić na roladki.