Pasta z wędzonego łososia

Pasta z wędzonego łososia

Pasta z łososia wędzonego to doskonała propozycja na smaczne smarowidło do kanapek. Pasta jest pożywna i bogata w cenne tłuszcze, a do jej wykonania potrzebne jest tylko kilka prostych składników.

Pasta z wędzonego łososia świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację lub jako przekąska na imprezę – wystarczy pastą posmarować krakersy i gotowe. Jeśli lubicie przygotowywać pasty kanapkowe, to koniecznie musicie spróbować tej z wędzonym łososiem.

PASTA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA PRZEPIS

Składniki

  • 100 g wędzonego łososia
  • 150 g serka śmietankowego
  • 1 średni ogórek świeży
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

1. Łososia rozdrobnić i drobno posiekać za pomocą noża. Przełożyć do miseczki.

2. Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do łososia i całość skropić sokiem z cytryny.

3. Następnie dodać serek śmietankowy i posiekany szczypiorek. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać do połączenia składników.

4. Pasta jest gotowa do spożycia od razu i wytrzyma w lodówce 2-3 dni.

Pasta z wędzonego łososia przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 + dziesięć =