Pasta z wędzonego łososia
Pasta z łososia wędzonego to doskonała propozycja na smaczne smarowidło do kanapek. Pasta jest pożywna i bogata w cenne tłuszcze, a do jej wykonania potrzebne jest tylko kilka prostych składników.
Pasta z wędzonego łososia świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację lub jako przekąska na imprezę – wystarczy pastą posmarować krakersy i gotowe. Jeśli lubicie przygotowywać pasty kanapkowe, to koniecznie musicie spróbować tej z wędzonym łososiem.
PASTA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA PRZEPIS
Składniki
- 100 g wędzonego łososia
- 150 g serka śmietankowego
- 1 średni ogórek świeży
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1. Łososia rozdrobnić i drobno posiekać za pomocą noża. Przełożyć do miseczki.
2. Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do łososia i całość skropić sokiem z cytryny.
3. Następnie dodać serek śmietankowy i posiekany szczypiorek. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać do połączenia składników.
4. Pasta jest gotowa do spożycia od razu i wytrzyma w lodówce 2-3 dni.