Pasta do kanapek z makreli w pomidorach

Pasta do kanapek z makreli w pomidorach

Znudziły Ci się już kanapki w klasycznym wydaniu z serem i szynką? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie! Jest nim pasta kanapkowa z makreli w pomidorach.

Pasta z makreli w pomidorach nie tylko obłędnie smakuje, ale także jest bardzo prosta w przygotowaniu. Taką pastą możemy posmarować pieczywo, lub wykorzystać ją jako dip do surowych warzyw.

PRZEPIS NA PASTĘ Z MAKRELI W POMIDORACH

Składniki

  • 1 puszka makreli w pomidorach
  • 250 g półtłustego twarogu
  • 1 cebula
  • 1 ogórek kiszony
  • 5 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Makrelę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać twaróg i wymieszać.

2. Cebulę obrać i drobno pokroić. Ogórka i rzodkiewki zetrzeć na tarce.

3. Szczypiorek drobno posiekać.

4. Cebulę, ogórka, rzodkiewki i szczypiorek wrzucić do makreli i twarogu. Doprawić papryką, solą oraz pieprzem. Całość razem wymieszać.

Pasta do kanapek z makreli w pomidorach przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 29

Komentarze do “Pasta do kanapek z makreli w pomidorach”

  1. Naprawdę dobra pasta, a przy tym rewelacyjnie prosta i szybka w przygotowaniu. Takie przepisy to ja po prostu kocham:)

  2. Bardzo bym chciała ale nie wiem jak zmienić nastawienie do połączenia makreli i twarogu… gryzie mi się to bardzo 🙈

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 − czternaście =