Pasta do kanapek z makreli w pomidorach
Znudziły Ci się już kanapki w klasycznym wydaniu z serem i szynką? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie! Jest nim pasta kanapkowa z makreli w pomidorach.
Pasta z makreli w pomidorach nie tylko obłędnie smakuje, ale także jest bardzo prosta w przygotowaniu. Taką pastą możemy posmarować pieczywo, lub wykorzystać ją jako dip do surowych warzyw.
PRZEPIS NA PASTĘ Z MAKRELI W POMIDORACH
Składniki
- 1 puszka makreli w pomidorach
- 250 g półtłustego twarogu
- 1 cebula
- 1 ogórek kiszony
- 5 rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- szczypta ostrej mielonej papryki
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Makrelę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać twaróg i wymieszać.
2. Cebulę obrać i drobno pokroić. Ogórka i rzodkiewki zetrzeć na tarce.
3. Szczypiorek drobno posiekać.
4. Cebulę, ogórka, rzodkiewki i szczypiorek wrzucić do makreli i twarogu. Doprawić papryką, solą oraz pieprzem. Całość razem wymieszać.
Naprawdę dobra pasta, a przy tym rewelacyjnie prosta i szybka w przygotowaniu. Takie przepisy to ja po prostu kocham:)
Bardzo bym chciała ale nie wiem jak zmienić nastawienie do połączenia makreli i twarogu… gryzie mi się to bardzo 🙈
U nas w rodzinnym domu od kąt pamiętam mieszało się makrelę z serem białym 🙂 Nam bardzo smakuje 🙂