Oszukane gofry
Masz ochotę na gofry, ale nie chce Ci się „kręcić” ciasta? Jest na to sposób. Zapraszam na przepis na oszukane gofry!
Oszukane gofry to szybsza wersja tradycyjnych gofrów, które można przygotować z ciasta francuskiego. Podane z ulubionymi dodatkami smakują równie dobrze i ciężko będzie je odróżnić od tych klasycznych. Oszukane gofry to świetna przekąska na wieczór, jak również na wizytę gości. Szybko się je robi i nie są skomplikowane w wykonaniu.
OSZUKANE GOFRY – PRZEPIS
Składniki
- płat ciasta francuskiego
- ulubione dodatki
Przygotowanie
1. Gofrownicę dobrze rozgrzać.
2. Ciasta francuskie rozwinąć na stolnicy i pokroić na mniejsze prostokąty.
3. Pokrojone kawałki ciasta przełożyć do gofrownicy i piec przez około 10-12 minut.
4. Podawać z ulubionymi dodatkami np. z bitą śmietaną i/lub owocami.