Malinowa princessa

Malinowa princessa

Ciasto malinowa princessa to kolejny smaczny deser, który nie wymaga pieczenia. Składa się z herbatników, słodkiego kremu na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone oraz białej czekolady. Słodki smak ciasta przełamuje dżem malinowy, który idealnie pasuje do tego deseru. 

Ciasto princessa malinowa to idealny deser na każdą okazję. Jest łatwe do zrobienia i nie wymaga specjalnych zdolności cukierniczych. Dlatego tym bardziej zapraszam Was do wypróbowania przepisu. 

CIASTO MALINOWA PRINCESSA

Składniki

  • 1000 ml śmietanki 30%
  • 500 g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 słoik dżemu malinowego
  • 2 opakowania herbatników maślanych
  • 200 g białej czekolady
  • 3 princessy kokosowe

Wykonanie

  • Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru oraz serka mascarpone na sztywną masę. Pod koniec zmniejszamy obroty miksera i dodajemy startą na tarce białą czekoladę, mieszamy do połączenia składników.
  • Formę o wymiarach 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na spodzie układamy warstwę herbatników, a na nich rozprowadzamy połowę przygotowanej masy.
  • Na masie układamy kolejną warstwę herbatników, następnie dżem malinowy i znów herbatniki. Na herbatniki wykładamy pozostałą masę, wierzch posypujemy pokruszoną princessą.
  • Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Malinowa princessa
Malinowa princessa

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 + sześć =