Kokosanki z 2 składników

Proste i szybkie ciasteczka dla miłośników kokosu! Kokosanki to lekka i smaczna przekąska, gdy ma się ochotę na „coś słodkiego”. Przy użyciu ciasta francuskiego robi się je ekspresowo i równie ekspresowo znikają. Zobacz jak je zrobić!

Składniki

  • ciasto francuskie
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie. Odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.

  2. Każdą kulkę namoczyć delikatnie w wodzie i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

  3. Gotowe kulki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10 minut w 200 stopniach.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

13 − 11 =