Bagietka smażona w jajku
Bagietka smażona w jajku to świetna przekąska na śniadanie lub kolację. Był to jeden z moich ulubionych posiłków z dzieciństwa. Zapewne wielu z was także. Danie niezwykle proste zarówno pod kątem przygotowania, jak i składników. Jeśli macie ochotę wrócić na chwilę do tych wspomnień i tego smaku, zapraszam Was do wypróbowania tego przepisu na bagietkę smażoną w jajku.
Składniki
- 1 bagietka
- 2 jajka
- 1 łyżeczka masła
- 3 plastry szynki
- szczypta soli
- szczypiorek
Przygotowanie
- Jajka wbijamy do talerza o szerokim dnie i rozkłócamy widelcem.
- Dodajemy pokrojoną w małą kosteczkę szynkę, sól oraz pieprz.
- Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła.
- Bagietkę kroimy na mniejsze kromeczki. Obtaczamy je w jajku i kładziemy na rozgrzaną patelnię.
- Smażymy na średniej mocy palnika z obu stron.
- Po usmażeniu posypujemy szczypiorkiem.