Warstwowa sałatka na grilla
Świeża, kolorowa i chrupiąca sałatka, która doskonale sprawdzi się na grilla. Pięknie prezentuje się na stole i rewelacyjnie smakuje. Będzie doskonałym dodatkiem dla naszych grillowanych przysmaków, dodając świeżości, kolorów i różnorodności smaków. Przepis na tę sałatkę warstwową jest bardzo łatwy i nie wymaga wiele pracy czy skomplikowanych składników. Wszystko, co potrzebne do przygotowania tej pysznej sałatki znajdziecie w każdym sklepie spożywczym.
WARSTWOWA SAŁATKA NA GRILLA PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie mixu sałat
- 100 g czerwonego ryżu
- 5 jajek
- 2 świeże ogórki
- 10 pomidorków koktajlowych
- duży pęczek szczypiorku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Następnie odcedź i pozostaw do przestygnięcia.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz z łupinek i pokrój w kostkę.
- Ogórki obierz i również i pokrój w kosteczkę.
- Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki.
- Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym, solą i pieprzem tworząc sos.
- Szczypiorek drobno posiekaj.
- Składniki układaj w salaterce warstwowo:
- ryż
- jajka
- pomidorki
- sos
- szczypiorek
- ogórki
- mix sałat