Szybka pasta jajeczna

Szybka pasta jajeczna

Pasta kanapkowa to smaczne smarowidło do chleba, które świetnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Jest szybka w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników.

Dziś mamy dla was przepis na szybką pastę jajeczną, którą robi się błyskawicznie i rewelacyjnie smakuje. Co sprawia, że pasta jajeczna jest tak wyjątkowa? Jajka są znakomitym źródłem pełnowartościowego białka, a także wielu innych substancji odżywczych, dlatego warto włączyć je do naszego jadłospisu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

SZYBKA PASTA JAJECZNA PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Następnie obrać z łupin i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  2. Szczypiorek drobno posiekać i dodać do jajek.

  3. Następnie dodać majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

  4. Pastę podawać na ulubionym pieczywie.
Szybka pasta jajeczna przepis
Pasta jajeczna

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 801

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

18 − 13 =