Szybka pasta jajeczna

Pasta kanapkowa to smaczne smarowidło do chleba, które świetnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Jest szybka w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników.
Dziś mamy dla was przepis na szybką pastę jajeczną, którą robi się błyskawicznie i rewelacyjnie smakuje. Co sprawia, że pasta jajeczna jest tak wyjątkowa? Jajka są znakomitym źródłem pełnowartościowego białka, a także wielu innych substancji odżywczych, dlatego warto włączyć je do naszego jadłospisu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
SZYBKA PASTA JAJECZNA PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Następnie obrać z łupin i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Szczypiorek drobno posiekać i dodać do jajek.
- Następnie dodać majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Pastę podawać na ulubionym pieczywie.

