Sałatka z jajkiem i pieczarkami marynowanymi

Sałatka z jajkiem i pieczarkami marynowanymi to bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna propozycja na każdą okazję. Sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas świątecznych spotkań. Połączenie delikatnych jajek, wyrazistych w smaku ogórków, cebuli, kukurydzy i pieczarek marynowanych to strzał w dziesiątkę! Całość dopełnia lekki sos na bazie majonezu, jogurtu naturalnego i musztardy, który podkreśla charakter sałatki.
Ta sałatka to idealny wybór dla miłośników klasycznych, ale niebanalnych połączeń. Sałatka z jajkiem i pieczarkami marynowanymi jest prosta w przygotowaniu, a jednocześnie efektowna! Z pewnością Wam posmakuje, zapraszam na przepis!
SAŁATKA Z JAJKIEM I PIECZARKAMI MARYNOWANYMI – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 1 mały słoik pieczarek marynowanych
- 10 mini ogórków konserwowych z chilli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
- Kukurydze odsączyć z zalewy.
- Pieczarki marynowane oraz ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Do miski przełożyć wszystkie składniki, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę, szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać.


