Sałatka z czerwoną fasolą

Sałatka z czerwoną fasolą

Sałatka z czerwoną fasolą to jedna z najlepszych propozycji na szybką do zrobienia sałatkę na każdą okazję. Doskonale sprawdzi się na domowe imprezy, kolację lub na drugie śniadanie do pracy.

Przepis na sałatkę z czerwoną fasolą jest bardzo prosty i szybki. Sałatka jest gotowa do spożycia w mniej niż 20 minut, więc jest to świetna opcja na szybki i sycący posiłek.

W sałatce oprócz czerwonej fasoli znajdziemy jeszcze jajka, seler konserwowy, pora i kukurydzę. Całość połączona prostym, ale smacznym sosem na bazie jogurtu i majonezu.

SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 słoiczek selera konserwowego
  • 1/2 puszku kukurydzy konserwowej
  • 4 jajka
  • 10 cm pora
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w drobną kosteczkę.

  2. Czerwoną fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy, przelewamy na sitku zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.

  3. Selera konserwowego odsączamy z zalewy i siekamy na mniejsze kawałki.

  4. Pora kroimy w piórka.

  5. Jogurt naturalny łączymy z majonezem, szczyptą soli oraz pieprzu tworząc sos.

  6. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.
Przepis na sałatkę z czerwoną fasolą
Sałatka z czerwoną fasolą przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 37

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jeden × 3 =