Prosta sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Prosta sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem to pyszna i uniwersalna propozycja sałatkowa na każdą okazję. Można ją przygotować na lekki lunch, kolację czy rodzinne spotkanie.

Tuńczyk jest bogatym źródłem białka oraz kwasów tłuszczowych Omega-3, dlatego warto wprowadzić go do swojego codziennego menu. Tuńczyk jest smaczny, niskokaloryczny i doskonale komponuje się z wieloma dodatkami. Sałatka z tuńczykiem i jajkiem jest wyrazista w smaku, treściwa i przepyszna. Do tego bardzo prosta w przygotowaniu!

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 1 słoiczek selera konserwowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula czerwona

Sos

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupin i kroimy w kosteczkę.

  2. Ogórki konserwowe oraz cebulę czerwoną również kroimy w kostkę.

  3. Tuńczyka, selera konserwowego i kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy.

  4. Jogurt łączymy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem tworząc sos.

  5. Wszystkie składniki umieszczamy w jednej misce, dodajemy sos i mieszamy.

Smacznego!

Prosta sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepis
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 197

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

osiem − 2 =