Pasta kanapkowa z makreli w sosie pomidorowym

Pasta kanapkowa z makreli w sosie pomidorowym

Pasty kanapkowe to doskonałe urozmaicenie codziennych kanapek. Można je przygotować prawie ze wszystkiego, są smaczne i pożywne. Dziś mam dla was przepis na pyszną pastę kanapkową z makreli w sosie pomidorowym.

Pasta kanapkowa z makreli w sosie pomidorowym z dodatkiem serka śmietankowego, cebulki i ogórków konserwowych to świetne połączenie, które zasmakuje każdemu. Ponadto pastę można przygotować dosłownie w kilka minut, więc jest to również świetna opcja, kiedy nie mamy pomysłu na śniadanie lub kolację.

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI W SOSIE POMIDOROWYM PRZEPIS

Składniki

  • 170 g makreli w sosie pomidorowym (1 puszka)
  • 1 mała czerwona cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 150 g serka śmietankowego
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli

Przygotowanie

1. Makrelę wraz z sosem przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem.

2. Cebulkę oraz ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. wrzucić do miseczki z makrelą.

3. Kolejno dodać serek śmietankowy, ketchup, oraz posiekany drobno szczypiorek. Całość doprawić solą, pieprzem, słodką papryką oraz szczyptą chilli i wymieszać do połączenia składników.

4. Pastę podawać z pieczywem lub krakersami jako przekąskę.

Pasta kanapkowa z makreli w sosie pomidorowym przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 × cztery =