Pasta kanapkowa z makreli w sosie pomidorowym
Pasty kanapkowe to doskonałe urozmaicenie codziennych kanapek. Można je przygotować prawie ze wszystkiego, są smaczne i pożywne. Dziś mam dla was przepis na pyszną pastę kanapkową z makreli w sosie pomidorowym.
Pasta kanapkowa z makreli w sosie pomidorowym z dodatkiem serka śmietankowego, cebulki i ogórków konserwowych to świetne połączenie, które zasmakuje każdemu. Ponadto pastę można przygotować dosłownie w kilka minut, więc jest to również świetna opcja, kiedy nie mamy pomysłu na śniadanie lub kolację.
PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI W SOSIE POMIDOROWYM PRZEPIS
Składniki
- 170 g makreli w sosie pomidorowym (1 puszka)
- 1 mała czerwona cebula
- 3 ogórki konserwowe
- 150 g serka śmietankowego
- 2 łyżeczki ketchupu
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- szczypta chilli
Przygotowanie
1. Makrelę wraz z sosem przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem.
2. Cebulkę oraz ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. wrzucić do miseczki z makrelą.
3. Kolejno dodać serek śmietankowy, ketchup, oraz posiekany drobno szczypiorek. Całość doprawić solą, pieprzem, słodką papryką oraz szczyptą chilli i wymieszać do połączenia składników.
4. Pastę podawać z pieczywem lub krakersami jako przekąskę.