Panierowane roladki z porem i serkiem topionym

Panierowane roladki z porem i serkiem topionym

Panierowane roladki z porem i serkiem topionym to świetny sposób na domowy obiad. Połączenie ostrego pora i delikatnego serka topionego z mięsem drobiowym to idealny pomysł.

Mięso jest bardzo delikatne, a jednocześnie wyraziste i soczyste. Wręcz rozpływa się w ustach. Świetnie smakuje z dodatkiem tradycyjnych ziemniaków i ulubionej surówki. Tutaj idealnie wpasuje się surówka z białej kapusty.

Poniżej zaprezentuję Wam szybki i smaczny przepis na pyszne roladki drobiowe z porem i serkiem topionym w chrupiącej panierce. Będą idealną alternatywą dla tradycyjnych kotletów panierowanych. Zapraszam na przepis!

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 2 jajka
  • kawałek pora
  • 1 serek topiony
  • bułka tarta
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Wykonanie

  • Kurczaka myjemy i dzielimy na kawałki, następnie każdy z nich rozbijamy na kotleciki. Doprawiamy z obu stron przyprawą do kurczaka, papryką słodką, solą oraz pieprzem.
  • Pora kroimy w półkrążki. Następnie układamy odrobinę pora na każdym kotleciku.
  • Po nałożeniu pora wykładamy kawałek serka topionego. Kostkę serka należy podzielić na tyle kawałków, ile wyjdzie nam roladek z porcji mięsa.
  • Następnie każdy kotlecik z porem i serkiem topionym zwijamy w roladkę.
  • Na osobnych talerzach rozkładamy bułkę tartą oraz jajka, które roztrzepujemy za pomocą widelca.
  • Każdą roladkę panierujemy kolejno w jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Wszystkie roladki wykładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Roladki z porem i serkiem topionym

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

siedemnaście − jeden =