Naleśniki z pieczarkami i serem

naleśniki z pieczarkami i serem

Naleśniki to jeden z najprostszych pomysłów na słodkie śniadanie czy kolację. Tym razem mam dla was przepis na naleśniki w wersji na słono z pieczarkami i serem!

Naleśniki z pieczarkami i serem smakują wyśmienicie i są bardzo proste w przygotowaniu. Doskonale sprawdzą się w sytuacji gdy nie macie pomysłu na prosty i szybki obiad. Danie jest sycące, pożywne i z pewnością posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM

Składniki

Naleśniki:

  • 1 pełna szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 500 g pieczarek
  • 200 g sera żółtego
  • 1 mały por
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy w misce trzepaczką.

2. Gotowe ciasto odstawiamy na kilka minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki.

3. Pora kroimy w półkrążki. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę.

4. Na patelni roztapiamy odrobinę masła i wrzucamy na nią pieczarki z porem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż woda z pieczarek odparuje.

4. Do przestudzonych pieczarek, dodajemy starty na tarce ser żółty. Wszystko razem mieszamy.

5. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.

6. Tak przygotowane naleśniki podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju, po 2-3 minuty z każdej strony.

7. Przed podaniem naleśniki można posypać szczypiorkiem.

naleśniki z pieczarkami i serem żółtym
naleśniki z pieczarkami

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

17 + dwadzieścia =