Ciasto bez pieczenia na biszkoptach
Przepis na przepyszne ciasto bez pieczenia na biszkoptach, które doskonale sprawdzi się na wiele okazji. To ciasto bez pieczenia na biszkoptach będzie idealne nie tylko dla osób, które unikają pieczonych ciast, ale i dla tych, co zwyczajnie nie posiadają w domu piekarnika, lub też uwielbiają eksperymentować w kuchni i szukają nowych smaków.
CIASTO BEZ PIECZENIA NA BISZKOPTACH PRZEPIS
Składniki
- 24 biszkopty podłużne
- 800 ml mleka
- 200 g masła
- 150 g cukru
- 60 g mąki pszennej
- 2 budynie śmietankowe bez cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- szczypta soli
Dodatkowo
- cukier puder do posypania
- mleko do nasączenia biszkoptów
Przygotowanie
1. 600 ml mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Do pozostałego mleka dodajemy proszki budyniowe i mąkę. Mieszamy do połączenia.
2. Do gotującego się mleka wlewamy masę budyniową i energicznie mieszamy do uzyskania gęstej masy.
3. Tak przygotowany budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do przestygnięcia.
4. Miękkie masło ucieramy ze szczyptą soli na jasną, puszystą masę. Ciągle ucierając, stopniowo dodajemy budyń. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu.
5. Biszkopty moczymy w mleku i układamy na dnie formy o wymiarach 20×20 cm. Następnie wykładamy masę budyniową i całość przykrywamy ponownie biszkoptami zamoczonymi w mleku.
6. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.